Apartmani Davor | Baška

TURISTIČKE STAZE – ŠETNICE

U okolini Baške, uz obalu mora prevladavaju krševiti krajolici, koji i samim pogledom plijene pažnju.

 

Da bi svi zaljubljenici gorskih visina mogli posebno uživati u šetnji i planinarenju krajolicima i uređene su i markirane turističke staze Baške, kojih ima 19, ukupne dužine preko 90 km. Ima ih jednostavnih, ali i zahtjevnih, teških, tako da svatko može birati stazu prema svojim mogućnostima, želji ili trenutačnom raspoloženju. A kada osvojite neke od vrhova, ostati ćete bez daha, ispred Vas pružiti će se prekrasni vidici. Za sigurnost dobro je imati kartu šetnica, koja sadrži opise i obilje korisnih informacija, te upućuje izletnike na sve ono što ih na putu očekuje.

 

Na kraju šetnice do Vele luke možete se nagraditi ručkom u zalogajnici Vela luka, koja se nalazi na prekrasnoj plaži najljepše uvale u okolici Baške. Sretan put po šetnicama Baške i ne zaboravite fotografski aparat. Čuvajte okoliš i omogućite i drugima što će doći iza Vas da uživaju u prirodnim ljepotama.

 

BAŠĆANSKE ŠETNICE - VODIČ I DNEVNIK

Turistička zajednica općine Baška je još prije petnaestak godina uz pomoć češkog vodiča Vaclava Tupy-a i Češkog planinarskog društva uredila je i obilježila bašćanske šetnice sa svrhom da se gostima i posjetiteljima Baške omogući sadržajniji i aktivniji boravak za vrijeme ljetovanja.

 

Danas raspolažemo s devetnaest šetnica ukupne dužine preko 90 km, dostupnih turistima u svim godišnjim dobima.

 

Uz kartu šetnica tiskan je i VODIČ PO ŠETNICAMA, zamišljen na način da posjetitelja vodi do pojedinih kontrolnih točaka, a sam vodič poslužit će mu kao dnevnik.

 

Obilazak pojedine kontrolne točke dokazuje se udaranjem pečata u to za to predviđeno mjesto u dnevniku.

 

Svakome tko ispuni dnevnik pečatima sa svih kontrolnih točaka i donese ga u TZ općine Baška (kralja Zvonimira 114) za njegov trud bit će mu uručena simbolična nagrada, a pri tom će mu dnevnik ostati za uspomenu.

 

Za obilazak kontrolnih točaka potrebno je sa sobom ponijeti jastučić s tintom koji se može dobiti na posudbu (akontacija od 40,00 kn) od TZ općine Baška .

 

Vodič je tiskan na hrvatskom, engleskom, talijanskom, njemačkom i češkom jeziku, a na upit dijeli se besplatno u Turističkoj zajednici.

 

 

email ikona

Apartmani Davor

Draga Bašćanska 13A

51522 Draga Bašćanska

Otok Krk, Hrvatska

ikona slušalice

Zovi          

Tel: ++ 385 51 844 015

GSM: ++ 385 91 583 71 59

email ikona

Pošalji e-mail:

davor.sersic@vip.hr

Web design & foto by Erika Šimanić