Apartmani Davor | Baška plaže

Plaže

Baška obiluje sa tridesetak šljunčanih plaža koje su pristupačne kupačima svih uzrasta, a do njih se može doći pješice ili barkom.

 

Ipak, najveća i jedna od najljepših je bašćanska “Vela plaža” koja se nalazi u centru mjesta, okružena mnogobrojnim lokalima, restaurantima, pizzerijama, caffe barovima, hotelima, privatnim apartmanima za smještaj i drugim sadržajima koji čine sastavni dio ponude mjesta.

 

“Vela plaža” je prirodna šljunčana plaža, duga 1800 m, može primiti nekoliko tisuća kupača. Posebno je pogodna za djecu i neplivače.

 

Na bašćanskoj “Veloj plaži” vijori se od 1999. godine i europska Plava Zastava koja je i danas zaštitni znak Baške kao dokaz visoke kakvoće i standarda plaže. Plava zastava za plažu dodijeljena je od europske zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš (Fondation for Enviromental Education in Europe- Feee), a simbolizira očuvan, siguran i ugodan okoliš, čistoću mora i obale, te opremljenost, uređenost plaže uz razrađen sustav gospodarenja tim područjem.

 

Na plaži je omogućeno iznajmljivanje pedalina, daski za jedrenje, suncobrana, ležaljki i ostalih plažnih rekvizita potrebnih za ugodan odmor.

 

Upravo su plaže potaknule razvoj turizma u Baški i to daleke 1908. godine, kada je službeno otvoreno prvo kupalište na otoku Krku. Danas je namjena plaže ista, kao i u prethodnom stoljeću, ali sada uz sadržaje koji svakom posjetitelju omogućuju siguran i bezbrižan boravak na njoj.

 

Ostale plaže:Bunculuka, Vrženica, Vela Luka

 

Odlukom o plažnom redu, koji je propisala općina Baška, propisuju se način i uvjeti korištenja te održavanja reda na plažama.

Tako je zabranjeno:

- loženje vatre

- bacanje otpadaka

- držanje i kupanje kućnih ljubimaca i drugih životinja

- plovidba plovila u plažnom prostoru

 

 

email ikona

Apartmani Davor

Draga Bašćanska 13A

51522 Draga Bašćanska

Otok Krk, Hrvatska

ikona slušalice

Zovi          

Tel: ++ 385 51 844 015

GSM: ++ 385 91 583 71 59

email ikona

Pošalji e-mail:

davor.sersic@vip.hr

Web design & foto by Erika Šimanić